Tuinbouwglas

 


 

Anti-reflectie glas

Hoewel glas het grootste deel van invallend licht doorlaat, wordt ook een gedeelte van het licht door het glas geabsorbeerd en gereflecteerd. Middels een anti-reflectie behandeling kan de lichtreflectie worden verlaagd en daarmee de lichttransmissie van glas worden verhoogd. Een hogere lichttransmissie zorgt voor een hogere teeltproductie.

Meer informatie over anti reflectie glas

Diffuus glas

Middels diffuus glas wordt (direct) invallend zonlicht in meerdere richtingen gebogen. Hierdoor wordt het licht gelijkmatiger over de bladeren verdeeld, met een hogere teeltproductie tot gevolg.

Glas kan diffuus worden gemaakt door het chemisch te etsen of door er een structuur in te walsen. Gewalst glas wordt ook wel genoemd structuurglas, figuurglas, gehamerd glas of ornament glas.

Meer informatie over diffuus glas


 

Low-iron glas

Low-iron (tuinbouw)glas is glas met een hoge lichttransmissie. Deze hoge lichttransmissie is het gevolg van de lage hoeveelheid ijzeroxidatie in het glas. Low-iron glas wordt in de tuinbouw veelvuldig toegepast, aangezien meer licht leidt tot meer teeltopbrengst.

Meer informatie over low iron glas

AGC

Voor de glastuinbouw heeft AGC twee divisies, AGC Solar en AGCulture.

Meer informatie over AGC


 

Overige soorten tuinbouwglas

Behalve de op deze pagina genoemde soorten tuinbouwglas valt er nog meer te kiezen. Voor een overzicht van de glassoorten en hun specificaties, verwijzen wij naar onze online tool: De Glasvergelijker.

Vergelijk soorten tuinbouwglas >

Tuinbouwglas projecten